Cei 3 pași ai vanzarii

 

 

     1. PR

     2. Marketing

     3. Inchiderea Vanzarii

 

 

Sa vedem ce inseamna.

 

Definitia PR = Public Relations, adica relații cu publicul. Ce inseamna daca cineva sau ceva are un PR bun? Ar fi ceva de genul ca are o faima buna. De exemplu: Apple-ul are un PR bun? Foarte bun. Dar PR-ul nu este valabil numai pentru produse, ci si pentru oameni, sau chiar si pentru state. Elvetia are un PR bun? Foarte bun. Si Kazahstan? Nu chiar atat de bun. Esenta PR-ului este ca, clientii sa aiba impresii bune despre afacerea ta, despre produsul tau, ca oamenii sa gandeasca despre tine ca tu poti ajuta, poti sa le faci viata mai usoara. Cheia PR-ului este ajutorul. In cazul in care clientura va simti ca ii poti ajuta, atunci PR-ul tau e un succes, si aici se si incheie activitatea de PR. PR- ul vinde afacerea ta si pe tine, ca agent de vanzari. Ce instrumente folosesti sa imbunatatesti PR-ul?

Sunt multe, mai jos enumar cateva:

 

  • Videoclipuri cu clientii, declaratii scrise
  • Declaratiile specialistilor despre tine
  • Aprecieri din partea primariilor
  • Evenimente de caritate

 

Urmatoarea activitate nu este altceva, decat Marketingul. Marketingul este un termen foarte amplu. Se ocupa cu o multime de lucruri, dar scopul real, scopul principal al marketingului este: clientul vrea produsul tau si de asemenea accepta si pretul. Deci sa simta clientul, ca produsul este bun, sau ca merita atatia bani. Marketingul vinde produsul si pretul. Exista o multime de mijloace cu care se poate marii marketingul firmei, enumar cateva in continuare:

  • Carte, care contine produsele si serviciile tale
  • Pagina Web, Blog
  • Videoclip despre fabricarea produsului, de ce este special, si cum rezolva problemele oamenilor

 

Daca acest lucru e gata, atunci urmeaza punctul al 3-lea, care  nu este altceva decat:

Inchiderea Vanzarii. Inchiderea Vanzarii este gasirea motivatiei reale a clientilor nostri, si administreaza toate temerile tale.

Acum!

In mod normal PR-ul si Marketingul trebuie vandute de firma ta. In mod ideal agentul de vanzari discuta cu clienti care cunosc deja firma, cunosc si doresc produsul.  Agentul de vanzari face numai inchiderea. Ei bine, acesta ar fi cazul ideal, dar in Romania aprox. 5 % dintre firme au PR si Marketing.

Prin urmare, daca vrei sa vinzi, langa Inchiderea Vanzarii trebuie sa faci PR si Marketing.

Acum poate ca voi spune niste lucruri aspre. In cazul in care la sfarsitul intalnirii clientul spune ca firma si produsele  Dumneavoastra sunt bune, Dumneavoastra sunteti un specialist bun, dar clientul inca nu cumpara, atunci intalnirea nu a fost altceva decat o intalnire de PR. In cazul in care la sfarsitul intalnirii clientul spune ca mi se pare ca aceste produse sunt destul de bune, merita pretul si e interesat, dar inca nu cumpara, atunci a fost o intalnire de marketing. Intalnirea  a fost un succes daca clientul plateste produsul integral sau in avans. Deci cumpara pe loc. Problema este ca multi dintre agenti de vanzari fac numai intalniri de PR si marketing, nu folosesc metoda Inchiderea Vanzarii, si din aceasta cauza ei nu au vanzari mari. Un agent de vanzari trebuie sa cunoasca cele 3 puncte ale vanzarii, astfel renunta la foarte multi bani. Nici una dintre cele 3 puncte nu trebuie neglijate, sau inlocuite.

 

 

Sper ca te-am ajutat cu informatii utile si procesul de vanzare a devenit mai transparent. Daca ai intrebari asteptam mesajul tau pe facebook chat (desigur, mai intai dai un like pe pagina noastra, ca sa fii sigur ca mesajul tau ajunge cu siguranta la noi) sau prin e-mail.

 

 

Succes in vanzari!

 

Cu stima

Petrar Flaviu si Gal Tamas specialisti in Inchiderea Vanzarii.

 

Invatati cat mai repede cea mai moderna si eficienta Tehnologie de Inchidere a Vanzarii!

Click Aici!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *