Cate persoane sunt necesare pentru o afacere?

In lectia de azi vei invata cate persoane sunt necesare pentru o afacere. Imagineaza-ti cati oameni se ocupa de vanzari si totusi putini cunosc raspunsul exact. Dupa parerea ta care este numarul corect?

………………………

Iti dezvalui: 3!


Care sunt aceste 3 persoane?

  1. Producatorul este cel care realizeaza produsul sau ofera serviciul. Fabrica poate fi in Romania, China sau oriunde altundeva in lume.
  2. Aceasta esti tu! Chiar daca lucrezi intr-o fabrica (daca esti reprezentant MLM). Vanzatorul este acea persoana care cauta: oameni, firme, organizatii, care sa cumpere produsele fabricate de firma pe care o reprezinta.
  3. Este cel care cumpara produsul.

Care a fost scopul meu, dezvaluindu-ti acestea? Concentreaza-te, este foarte important sa intelegi. Tu, in postura de vanzator, nu doar interesele firmei trebuie sa le reprezinti, ci si interesele clientilor tai.


Ce inseamna asta?

Daca acum 25 de ani tu aveai un produs, era suficient sa-l prezinti pietei si in mod sigur era cumparat. Sigur, in ziua de azi nu este asa. Sunt convins de faptul ca produsul tau este excelent, la fel si serviciile tale, dat totusi nu reusesti sa castigi destul de multi bani pe cat ti-ai dori. De ce se intampla asta? Pentru ca tu nu gandesti cu mintea cumparatorul. Tu daca vrei sa devii un vanzator profesionist, observa care sunt nevoile cele mai mari ale consumatorului tau, care sunt dorintele acestuia ,iar pe baza acestor indicatori incepe sa faci reclama produsului tau, oferind  ceea ce isi doreste cumparatorul. Poate ca acest lucru este putin mai greu de inteles. Mai simplu, daca tu ai fi un consultant financiar la o firma mare de brokeraj, atunci nu comunica faptul ca sunteti pe piata muncii de x ani, sunteti in Romania a doua cea mai mare firma de brokeraj, ca reprezentati 10 banci si 8 asiguratori, iar serviciile voastre sunt de inalta calitate. Ci afla cea mai mare problema a clientului tau si comunica-i faptul ca la tine o poate rezolva. De exemplu, tu ii poti ajuta pe oameni sa iasa la pensie la 50 de ani, ajuti oameni obisnuiti astfel incat, copii acestora sa ajunga la universitati de renume, sau ii ajuti pe administratorii de firma sa-si scada impozitul in mod legal etc. Intelegi deja despre ce vorbesc. Gaseste problemele clientilor si cauta o solutie pentru aceasta. Daca o sa ajungi sa intelegi acest concept, o sa-l poti folosi si pentru a gasi idei noi de afaceri. Pentru asta iti voi da si un exemplu, am avut un client care dorea sa-si deschida o afacere, dar nu stia care este cea mai buna solutie pentru acel oras. A dat doua anunturi in ziarul local pe o perioada de 3 luni, cu doua numere de telefon diferite. Unul era pentru intretinere instalatii de apa si gaz iar celalalt era pentru montaj instalatii de apa si gaz. Apoi a facut o statistica, cate telefoane primea pentru fiecare anunt. Imagineaza-ti faptul ca, a primit de 4 ori mai multe cereri pentru intretinere decat pentru montaj. Asta reprezenta cererea pe piata orasului. Dupa acestea si-a deschis o astfel de firma, iar acum profitul lui pe an este mai mare de 100.000 ron.

Intelege acum, faptul ca, fiind comerciant nu trebuie sa urmezi calea produsului, ci calea banilor, iar pe aceasta cale poti ajunge doar daca observi nevoile consumatorului.

Sper ca lectia de azi a fost de folos, citeste inca o data tot, gandeste-te, apoi actioneaza.

Daca ti-ar placea sa primesti astfel de informatii utile, poate chiar mai bune si mai folositoare, atunci obtine primul produs de info din Romania, adica,  Produse de Info – Business de succes. pe acest link: http://www.trainer-vanzari.com/produse-de-info-business-de-succes/

 

Cu drag,

Flaviu Petrar si Tamas Gal!

Flaviu Petrar si Tamas Gal Specialisti in Inchiderea Vanzarii (closer)!
Contact:

Tel: 0740035393 / 0755143642
Mail: info@trainer-vanzari.com

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *