Cantitatea

Salut!

Stii, acesta este un univers al cantitatii. Adica trebuie sa stii ca vanzarea este o munca a cantitatii. Cunosti, legea cifrelor mari! Despre asta toata lumea a auzit, toata lumea stie, dar din pacate nimeni nu o foloseste. De foarte multe ori aud de la oamenii de vanzari faptul ca, acestia au nevoie de ajutor, pentru ca nu stiu vinde, sau vand foarte putin. Insa, cand ii intreb “Cu cati clienti negociezi lunar?” Mi se dau raspunsuri, precum 10-13 clienti sau vreun numar la fel de mic. Nu demult purtam o discutie cu un dezvoltator de retea, care se plangea de faptul ca afacerea lui nu prospera. L-am intrebat care este problema, iar el a raspuns ca nu reuseste sa-i determine pe potentialii clienti sa intre in sistem, apoi sa inchida vanzarea. El mi-a dezvaluit ca luna anterioara a contactat 23 de potentiali clienti, cu 9 dintre ei sa intalnit, dar nu a reusit sa convinga pe nimeni sa intre in retea. Aici, nu este o problema doar cu inchiderea vanzarii, trebuie contactati telefonic mai multi oameni, de exemplu 23 de potentiali clienti pe zi, nu pe luna. Saptamanal ar trebui sa fie 12-15 negocieri si atunci ar fi si colaboratori care intra in retea.

In perioada in care eram incepator in cariera mea de vanzari, am citit o carte de Briam Tracy, unde Tracy povestea faptul ca, vanzarea nu este altceva decat un joc al cifrelor. De exemplu, din x numar de negocieri sunt y numere de vanzari, iar daca vrei un rezultat mai mare, nimic mai simplu, cresti numarul de negocieri sau iti imbunatatesti abilitatile de vanzare. Doar negociaza cu 2-3 persoane in plus si vanzarile tale vor fi mai mari cu 2-3 procente. Asta chiar e simpla! Dar atunci de ce exista marea majoritate a oamenilor de vanzari care nu actioneaza in acest mod? Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu si am gasit raspunsul in urma unor sondaje:


  1. Nu au o modalitate prin care sa-si creasca numarul de clienti. Mai pe scurt, oamenii de vanzari nu au suficiente intalniri, nu stiu cum sa gaseasca potentiali clienti, etc. La asta a raspuns esantionul cel mai mic in care s-a efectuat sondajul.
  2. Le este frica de negocieri. Nu au o strategie cum sa abordeze clientul, cum sa trateze scuzele acestuia, le este teama de esec si din aceasta cauza nu realizeaza suficiente intalniri de vanzari. In momentul in care ne este frica de ceva, incercam sa evitam.

Asta reprezinta o problema imensa. Imagineaza-ti daca un om de vanzari nu stie cum sa abordeze un client, atunci cum o sa munceasca eficient? In acest caz nu va avea succes si va demisiona, iar in cazul in care nu face asta, se va chinui sa castige bani putini, desi ar putea castiga mult mai mult.

Tu din care categorie faci parte? Tu ai o modalitate prin care sa-ti faci noi clienti, sau iti este frica de negocieri? Nu trebuie sa-mi dai nici un raspuns.Telul nostru este de a-ti oferi anumite “tehnologii” cu ajutorul carora sa poti sa-ti atingi telurile. Acum poti sa ai un material care te poate ajuta sa inveti cum sa ai mai multi clienti, cum sa inchizi vanzarea si cum sa negociezi, astfel incat sa nu-ti mai fie teama de intalniri sau negocieri. Telul nostru este de a dezvolta o noua cultura de vanzari in Romania. Acum, pentru ultima data cu un pret atat de avantajos, poti cumpara “Produse de Info – Business de Succes“, adica in loc de 249 de ron, acum este accesibil la 149 de ron. In Romania acesta este primul “Produs de Info” din care vei acumula informatii detaliate precum: cum sa gandesti cu mintea cumparatorului, cum sa ai mai multi clienti, strategii de marketing, ce este inchiderea vanzarii, tratarea profesionala a scuzelor, cum sa motivezi o echipa, chiar daca esti antreprenor, director de vanzari, agent de vanzari sau colaborator MLM.

Fii si tu expert in domeniul tau! Comanda aici: http://www.trainer-vanzari.com/produse-de-info-business-de-succes/

Cu drag,

Flaviu Petrar si Tamas Gal specialisti in Inchiderea Vanzarii (Closer)!
Contact:
Tel: 0740035393 / 0755143642
Mail: info@trainer-vanzari.com

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *