13 puncte pe care trebuie sa le indeplineasca un agent de vanzari in epoca moderna

 

Buna, suntem Flaviu Petrar si Tamas Gal specialisti in inchiderea vanzarii. Asta este prima parte a training-ului online.  Imediat iti dau  o  lista de verificare,  prin care iti  arat, cum poti sa devii un agent de vanzari de succes in  2017, si ce abilități trebuie să ai. Sunt sigur, ca multe lucruri pe care le scriu, deja le stii, dar vor fi si altele, la care esti mai slab. Daca gasesti un punct, la care esti mai slab, sau nu ai folosit deloc,  atunci sa dezvolti si sa introduci in munca de zi cu zi. De fapt, abilitățile pe care le ai, te aduc la acest nivel. Daca doresti  sa mergi mai departe, trebuie sa dobandesti noi competente.  Stii ca in afaceri exista un mare adevar: Intrebarea nu este cati bani ai castigat, ci cat lasi pe masa.

 

 1. Sa fii convingator

Există o zicală: agentul de vanzari prima data se vinde pe el insusi, si dupa aceea produsul. Oricat de veche si plictisitoare e regula asta, e adevărata și in ziua de azi.  Intr-adevar, daca doresti sa fii convingator, trebuie sa indeplinesti 3 lucruri:

 • Sa fii imbracat excelent. In Europa nu este adevarat zicala ca, nu haina il face pe om. Intr-adevăr, esti judecat dupa modul în care te îmbraci.
 • Sa zambesti. Dar zambetul asta sa nu fie un zambet artificial, ci unul adevarat, care vine din interior.
 • Dorința de a ajuta. Noi, agentii de vanzari dorim sa vindem multe produse, ca sa castigam o multime de bani. Aceast lucru este important, dar tinta principala este, sa simta clientul, ca intr-adevar vrei sa ajuti pentu el cu produsele tale. Daca simte asta, si nu numai dorinta ta de a castiga niste bani, atunci crede-mă, aceasta va iti va da banii tie. Daca vrei sa castigi multi bani,  trebuie sa ajuti clientii cu produsele tale.  

 

 1. Trebuie sa stii ce e PR-ul si cum faci PR-ul la firma ta

PR-ul e activitatea  care antipiceaza marketingul si inchiderea vanzarii. Daca PR-ul nu este in ordine, va fi foarte dificil sa vinzi mult.  Ideal este ca firma sa faca PR-ul, nu agentul de  vanzari.  Cu toate acestea 96% din  companiile din Romania nu  fac asa cum trebuie, sau nu fac deloc  PR si astfel ramane in atributiile agentului de  vanzari.

 

 1. Trebuie sa te pricepi la marketing, sa cauti clienti noi, si sa ii pastrezi pe cei vechi

Marketingul este activitatea, care în mod constant pompeaza clienti noi. Dupa un marketing bun clientul  simte, ca are nevoie de produs, si produsul respectiv merita pretul. Cu toate acestea, daca aveti un marketing, si desigur un produs bun, atunci poti sa realizezi, ca odata ce clientii au cumparat de la tine, o sa te aleaga din nou si din nou. Daca nu ai suficienti interesati, in cazul in care clientii nu se intorc in continuu la tine, daca clientul zice ca produsul tau e scump, atunci trebuie sa stii, ca marketingul tau nu este in ordine.

 

 1. Apeluri telefonice

Apelurile telefonice sunt ca un bau-bau. Aceasta este activitatea, pe care majoritea agentilor de vanzari nu doresc sa o faca.  Mai degraba trimit un e-mail, un sms, sau o scrisoare, dar nu le place sa vorbeasca la telefon. Crede-ma, apelurile telefonice nu poate fi inlocuite cu nimic. Pentru a efectua bine un apel telefonic,  exista cateva reguli, pe care daca aplici, nu va fi dificil sa vorbesti la telefon, si apelurile tale devin mai reusite.

 

 1. Atragerea clienților Online

Astazi nu trebuie sa ratezi oportunitatile dat de internet.  Este posibil ca piata ta functioneaza mai mult offline,  decat online. Asta nu este o problema, dar sunt sigur, ca daca  te pricepi la atragerea clientilor online, atunci afacerea ta o sa mearga mai bine. Care este minimul, pe care trebuie să  folosesti:

 • E-mail
 • Folosirea Facebook-ului si reclama Facebook
 • Google si reclama  Google  (google ad-words)
 • Remarketing (pe Google si pe Facebook)
 • Editarea site-urilor si blog-urilor, sa fie vorba despre un site WordPress, sau de editare blogger.com

 

In cazul in care unul dintre ei nu merge pentru tine,  atunci e bine daca inveti, pentru ca in lumea de azi sunt cerinte extrem de importante.

 

 1. Trebuie sa ai o prezentare excelenta

Daca ai o prezentare buna, ai sanse mai mari sa cumpere clientul produsul tau, si  sa lasi o impresie asa de puternica asupra ei, ca nu te va uita. Ai un astfel de prezentare?

 

 1. Trebuie sa ai o prezentare excelenta de 24 de propozitii

Deci, trebuie sa ai o prezentare excelenta despre tine, despre firma ta, despre produsele tale. De ce 24? Pentru ca daca ai 24 de propozitii bune, si folosesti la intalniri, atunci primesti de la client 17 pareri pozitive, si 17 pareri pozitive e necesar, sa cumpere clientul produsul tau. De ce 17? Nu stiu, au identificat intr-o cercetare indelungata psihologii din marketing, dar si statisticile arata la fel. Asa ca dai drumul si compune o  prezentare de 24 de propozitii si invata-le.

 

 1. Tehnica intrebarii

In cazul in care poti sa intrebi bine, clientul se va deschide si iti povesteste problema lui,  la care tu poti sa ii propui produsul tau. Cu toate acestea, daca poti sa pui intrebari bune, atunci poti ajunge sa cumpere clientul produsul tau. Cum stai cu tehnica intrebarii? Poti sa inchizi vanzarea cu ele, sa deschid clientii tai? Daca da, esti Rege, daca nu, sa le arunci la gunoi,  si redacteaza una care funtioneaza.

 

 1. Tratarea scuzelor

Unul, sau cel mai important lucru este sa fii capabil sa tratezi scuzele. Din pacate, pe piata exista o multime de materiale despre gestionarea scuzelor ceea ce nu functioneaza, si in mod special descurajeaza clientul.  S-a intamplat cu tine, sa spuna clientul de  ex. E scump produsul tau?  Si tu gestionezi, asa cum ai invatat, si tot nu cumpara clientul produsul tau,  si ramaneti ca te mai cauta, te suna inapoi, etc.  Asta inseamna ca nu ai putut sa tratezi scuza cu eficacitate, pentru ca ai folosit o tehnica depasita, o tehnica care nu functioneaza din anul 2004. Invata cum trebuie sa gestionezi scuzele, invata cele mai noi tehnici, ca sa nu fiti dinozauri.

 

 1. Master follow – up (urmarire)

Master flow oap inseamna, sa zicem ca cineva a cerut de la tine o oferta de  pret, nu te-a sunat, atunci tu dupa un timp cauti din nou, si inchizi. De asemenea, are proprii sai pași, trebuie sa inveti, daca vrei sa fii bun.

 

 1. Povestea

E un lucru foarte important sa stii sa povestesti, sa fie pe blogul tau,  intr-un video pe youtube, sau in direct intr-o prezentare.  Cei mai bun la inchiderea vanzarilor in lume sunt povestitori extraordinar. In cadrul povestilor desigur povestim lucruri reale, nu  minciuni.

  Tu ai deja povesti? Daca nu ai sa faci 1 sau 2.

 

 1. Pregatirea ofertei

Daca poti sa faci oferte foarte bune, atunci clientul cumpara produsul tau fara nici o obiectie.  Chiar te recomanda mai departe. Poate in afaceri e cea mai grea, cea mai scumpa, si  necesita cel mai mult timp, sa faci o oferta  super buna (oferta nu este egal cu oferta de pret). Daca asta merge, vei deveni rege pe piata ta.

 

 1. Managementul echipei de vanzari

In final, dar nu in ultimul rand, managementul si conducerea echipei de vanzari. Poate că în prezent lucrezi singur, nu ai persoane desemnate, dar daca esti bun, o sa fie inevitabil, sa nu iei langa tine agenti de vanzari, colegi in call center, secretare, persoane cu online marketing, ext.  Prin urmare, este important să știi să înființezi si sa conduci o echipa de vanzari de succes.

 

Draga colega,  materialul de azi a ajuns la sfarsit. Citeste acest material inca de 2 ori, si lucreaza pe acele puncte, care nu merg pentru tine asa cum trebuie. La training-ul gratuit o sa primesti informatii care te vor ajuta sa intaresti aceste puncte slabe.

 

 

Între timp, sa vinzi mult!

 

 

Invatati cat mai repede cea mai moderna si eficienta Tehnologie de Inchidere a Vanzarii!

Click Aici!

 

 

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *